Diskuse

Vliv „demokracie“ na vývoj společnosti v postkomunistickém státu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I svoboda a demokracie mají svá pravidla. Že je budou všichni ,,sami od sebe" dodržovat je ovšem utopie. Proto jsou i nástroje, kterými jsou ona pravidla vymezena, vč. postihu těch, kteří je porušují. Jinak, atˇ se režimy, či systémy jakkoli proměńují a mají jakékoli vývěs. štíty a tzv. ideologie, lidé jsou a zůstávají stále ve své podstatě stejní. ,,LIDI SOU LIDI"(J.W.).

1 0
možnosti

Ale ta demokracie tady přesně je. Jen nechápete, že má vlastnosti, které vtipně popsali (mimo mnohé jiné) jak Franklin, tak Masaryk.

1 0
možnosti

"Ale nesmí to být myšlenky, které jsou zaměřené proti politikům,...". Opravdu? Přečtěte si jen na tomto portálu deset, patnáct blogů s příspěvky. Pak nám můžete sdělit, kolik jste napočítal "myšlenek, zaměřených proti politikům". Před třiceti lety byste takové myšlenky nejen nenapsal (beztrestně), ale raději byste je ani nešeptal.

1 0
možnosti

No, do zahraničí na cestu s pěti a více přenocováními vyjelo v roce 2015 cca 3,5 miliónu Čechů (plus 830 tisíc na Slovensko). Myslíte, že třetina obyvatel jsou lidé neobyčejní (když si to ti "obyčení" nemohou dovolit)?

1 0
možnosti
Foto

V čem je ta dnešní doba pro obyčejného člověka lepší??? Absolutně ve všem!!!RvRv

3 0
možnosti

Za komumismu jste se teoreticky mohl citit naprosto svobodny. Ovsem pouze v jednom konkretnim pripade. Ze jste sam byl komunista a myslenky, ktere jste hlasal, byly v souladu s komunismem. Zni to jako nesmysl, ale jde o to, ze pokud jste uprimne veril komunisticke ideologii a sam ji prosazoval, nebyl jste ve svem projevu nijak omezovan a mohl si tak pripadat svobodny, protoze jiny pohled na svet se vas proste netykal. Ale ti ostatni, co meli jiny nazor, meli smulu. Takze de facto svoboda nebyla...No a dneska se tomu velmi blizime. Spousta racionalnich nazoru je dnes "nepripustna", naopak nektere zcela iracionalni nazory jsou ve jmenu tolerance prosazovany. Nastala doba pseudohumanisticka. A ta nema se svobodou jednotlivce nic spolecneho.

3 0
možnosti

Zapomnel jsem dodat, ze se dnes muzete citit naprosto svobodne, ale jen pokud patrite do urcite konkretni skupiny.

1 0
možnosti
Foto

Buď chcete demokracii, nebo svobodu. Ve státě jsou tyto dvě věci v přímém protikladu, takže je obě naráz mít nemůžete.

0 1
možnosti

Toto sdělení je o tom, že svobodu chápete jako bezbřehou. Věřte, vůbec by se Vám nelíbila (u těch druhých).

1 0
možnosti